מה אומר החלום שלי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/08/22 10:50 יא באב התשפב

שאלה

אני חלמתי חלום על זה שאני מקבל מכתב מנער ואני מגיע למקום שנער כתב לי לבוא במכתב המקום הוא משרד והנער קורא לי ואני בא אליו והוא מדבר איתי ואני מנסה ללכת והוא תופס אותי ומנשק אותי ואז אני הולך ובחלום יום אחרי הנער נעלם.

מה זה אומר

תשובה

בס"ד

שלום רב,

כמו כולנו, החלומות קשורים לחוויות שעברנו במשך היום - או היומיים האחרונים. כנראה חשבת על משהו, קראת או ראית משהו שכיוון את דמיונך לחלום כזה.

מכל מקום הדרך להתגבר על חלום מטריד - ללכת לברכת כהנים בבית הכנסת ולומר את הנוסח שכתוב בסידורים (מקורו בגמרא): "ריבונו של עולם אני שלך וחלומותי שלך חלום חלמתי ואיני יודע מה הוא בין שחלמתי אני לעצמי ובין שחלמו לי חבירי ובין שחלמתי על אחרים אם טובים הם חזקם ואמצם כחלומותיו של יוסף ואם צריכים רפואה רפאם כמי מרה על ידי משה רבינו וכמרים מצרעתה וכחזקיהו מחליו וכמי יריחו על ידי אלישע וכשם שהפכת קללת בלעם הרשע לברכה כן הפוך כל חלומותי עלי לטובה. ותשמרני ותחנני ותרצני."