מדרשת שילוב או שנת מדרשה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/02/21 19:27 ד באדר התשפא

שאלה

שלום וברכה!

אני בכיתה י"ב ובימים אלו אמורה להתחיל לחשוב על שנה הבאה ויש לי התלבטות מאוד גדולה אם לעשות שנת לימוד שלמה במדרשה או לעשות שירות לאומי ולשלב מדרשה בערבים.

ההתלבטות היא-

שנת מדרשה כביכול "מעכבת" את סיום השירות בעוד שנה ובגיל הזה זה קריטי ללימודים ולחתונה, וגם קשיי למידה שמקשים ללמוד יום שלם

ומנגד שילוב אולי לא מספיק לבנות את עצמי...

אשמח לשמוע את דעת הרב בנושא!

תודה.

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שאת מתלבטת בין דברים טובים.

כל אחד מהנתיבים שאת מתלבטת בהם הם טובים.

וכנראה שאין תשובה אחת נכונה לכל הבנות כולן.

יש בנות שמה שיביא ברכה להן ויטיב עמן הוא השתקעות בשנת מדרשה. בלי להסיט את הדעת לכיוונים אחרים; בלי חשבונות של עתיד, שבכל מקרה אין אנו יכולים לדעת דברים משמעותיים עליו, כי "רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום".

יש בנו שיביא ברכה להן ויטיב עמן הוא ללמוד חלק מהים, לעשות שרות לאומי, להזדרז ולהתחיל ללמוד ולהביא ברכה לעם ישראל מתוך לימודן.

והיחידה שיכולה לדעת מה מתאים לך היא....את בעצמך.

שאלי את עצמך מה באמת מה מיטיב אותך ? מה מיטיב אתך ? במה את יכולה להיות לברכה למעגלים שונים – למן מי שאת עצמך ועד לסובב אותך, שהלוא "תורת חסד" צריכה להיות על לשוננו.

ואז תוכלי להתמקד בשאלה האמיתית: לאחר שבחרת במה שתעשי, הקדישי את כל זמנך לדיון פנימי איך את עושה את הדברים בצורה הטובה ביותר, כלומר: במקום לשאול מה לעשות לשאול כיצד לעשות את הדברים בדרך המשמעותית ביותר. זה יקדם אותך יותר מכל.

כל טוב