שם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/06/22 16:30 כז בסיון התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב.

לפני כחצי שנה נולדה לנו בשעה טובה בת. היה לנו קושי גדול בבחירת השם .היה שם ששנינו חשבנו עליו אך לאחר שהתייעצתי עם רב היישוב הוא המליץ לבחור בשם אחר כיוון שהשם עליו חשבנו הוא גם של בנים וגם של בנות ולדבריו עדיף לקרוא בשם מובהק לבנות. לבסוף קראנו בשם תנ"כי נשי מובהק.

אציין כי לבעלי ולי גישה והסתכלות שונה מאד סביב נושא השמות והתייעצות עם רבנים בנושא זה, דבר שמוסיף מתח כלשהו סביב הנושא.

שנינו כיום לא מחוברים לשם שנתנו לביתנו ומוצאים את עצמנו קוראים לה בעיקר בשמות חיבה...

מידי פעם עולה בנו מחשבה לשנות שם. הבעיה היא שכל ההסתכלות שלנו על נושא זה שונה לחלוטין, אני לא אשנה שם בלי שאלת רב ובעלי לא מסתכל על זה כך בכלל, ואני אפילו לא סבורה אם גם כעת נמצא שם ששנינו נסכים עליו...

אני אומרת לעצמי כבר תקופה ארוכה לשחרר ולהרפות את הנושא אבל כפי שניכר זה לא עובד.

אין לי שאלה קונקרטית. אולי מחפשת המלצה, עצה טובה, כיוון הסתכלות שונה.. מקווה שהייתי ברורה וסליחה על האריכות.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, זכו לגדלה למציאת חן בעיני אלוהים ואדם.

מה אני מציע לעשות במצבים אלה ? להתקרב האחד לשני. זה המפתח לכל דבר. את לא מצליחה להרפות, ולכן אין טעם להילחם בעצמך. בעלך מוכן לדון בשינוי השם, אבל בלי רבנים. שתי העמדות שלכם יכולות לענה בקנה אחד, ועל כן טוב יהיה כי תחליטו ביחד על שם, וכל עוד הוא אינו שם של מרד (איזבל), והוא שם ששניכם אוהבים – בחרו בו, והשכינו שלום בביתכם.

האם אתם יכולים ללכת בדרך זו ?

כל טוב