נר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/01/21 15:40 ו בשבט התשפא

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב יובל שרלו

ספר החינוך מצוה צח - מצות עריכת נרות המקדש

שמות כ"ז, כ"א

דיני המצוה, כגון מה שאמרו הדלקת הנרות דוחה שבת כקרבנות שקבוע להם זמן, שנאמר בו תמיד, ושנותן לכל נר ונר חצי לוג (173 סמ"ק) שמן, שנאמר מערב עד בוקר, ושיערו חכמים שזה השעור יספיק בלילי טבת, וכן נותנין בכל הלילות, ואם יוותר אין בכך כלום. ומענין מצות ההטבה הוא הדישון, ודישון המנורה והטבתה מצות עשה בבקר ובין הערבים, והדישון הוא שכל נר שכבה מסיר הפתילה וכל השמן שבנר ומקנחו, ונותן בו פתילה אחרת ושמן אחר, ונר שלא כבה מתקנו, ונר אמצעי אם כבה מדליקו מאש שעל מזבח החיצון...

מה הכוונה ונר שלא כבה מתקנו ?

תודה ממשה

תשובה

שלום וברכה

שים לב למבנה המשפט.

המשפט הקודם היה כתוב שאם הנר כבה – מחליפים פתיחה וכל השנן וכדו'.

ואילו במשפט הזה כתוב שאם הוא עדיין דולק – (אז לא מכבים את הנר) אלא רק "מתקנו" – ונראה אפוא שהכוונה היא רק שמוסיף שמן.

כל טוב