לשון הרע

חדשות כיפה הרב דוד לוי 31/08/21 20:24 כג באלול התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

אם חלילה פגעתי במישהו.. לא הייתי שאותו אדם ידבר אם אף אחד שמכיר אותי על הנושא!

כי בטוח שעשיתי את זה בתום לב בלי כוונה והצד השני יכול לפרש זאת בצורה לא טהורה.

אבל זה כן קורה כי אין לך דרך לשלוט בהתנהגותם של אנשים.

אני טועה? או שזה בסדר ולא לשון הרע?

כי אני מבינה שזה יותר קל לדבר עם אדם שמכיר את הצד השני.

ואם לא

איפה כן המקום הנכון להתייעץ לגבי אנשים?

תשובה

שלום וברכה ,

לא כל כך הבנתי את שאלתיך. אשתדל לענות על מה שהבנתי ותשאלי שוב רצוי כתגובה לשאלה זו

א. אדם צריך להיזהר ולהימנע מלדבר על אחרים. ובודאי צריך להיזהר שדבריו לא יפורשו לא נכון.

ב. אם אדם אומר לשון עליך ואתה שומע, עליך להתרחק משם.

ג. מותר להתייעץ לגבי אנשים כאשר זה לתועלת וצריך לומר לאדם איתו מתייעצים שזה לתועלת ומה התועלת דוגמא אתם רוצים לעשות שותפות בינכם

בברכה דוד לוי