לשון הרע עם פסיכולוגית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/07/21 10:30 יד באב התשפא

שאלה

מותר לדבר לשון הרע עם פסיכולוגית?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מדובר בטיפול. את משתפת אותה לא בגלל שהיא חברה שלך אלא בגלל שהדברים שאת מספרת מאפשרים לה לקדם את הטיפול ברגשות שונים שיש לך. לכן אין בכך לשון הרע.

זה נקרא לשון הרע לתועלת (חפץ חיים - הלכות לשון הרע כלל י סעיפים: יג - טו) לכן מותר.

חשוב שתאמרי שזו ההסתכלות שלך. את לא מעידה על אחרים אלא רק על עצמך: "כך אני מבינה..."; "כך אני מרגישה...".

אם יש אפשרות שלא לציין במי בדיוק מדובר זה עדיף: "חברה בכיתה..."; "אחת האחיות שלי..."; דודה שלי...". אבל אם לצורך הטיפול חשוב לציין במי מדובר - מותר לעשות זאת כדי שהטיפול יועיל באופן המלא ביותר.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן