לשון הרע על חבר עם חברות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 24/06/21 23:32 יד בתמוז התשפא

שאלה

שלום הרב, אני מידי פעם מדברת עם חבר של אח שלי באפליקציה כלשהיא (חשוב לי לציין שהקשר שלי איתו אינו קשר שתחי ודיברנו על דברים עמוקים והיו לנו שיחות נפש, ובזכותו חזרתי לשמור שבת). פעם לצערי הייתי שולחת תמונות מסך לחברותיי. בתמונות ראו דברים שדיברנו עליהים ולפעמים צחקנו על החבר. אני מאוד מצטערת על זה אך איני יודעת מה הדבר הנכון לעשות. בקשתי מחברותיי שימחקו את התמונות. מה עוד עליי לעשות? תודה הרב.

תשובה

שלום

יש לבקש ממנו סליחה על כך. ואם את מעריכה שיפגע יותר אם תספרי לו, אזי אל תספרי.

ובכל אופן, יש לומר וידוי להשם, לפרט את העבירה של גילוי סוד ולעג לאדם, להתחרט ולהתבייש, ולקבל על עצמך לא לשוב על מעשה זה לעולם.

כל טוב