מאוד מסקרן אותי מי האיש?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/09/21 16:43 ז בתשרי התשפב

שאלה

שלום הרב

הגעתי ליישוב חדש ואני כבר שנתיים שם ושמעתי שהייתה בו תופעה של גילוי עריות מורכבת לפני כ6 שנים. הרבה הרבה אנשים ביישוב ומחוצה לו יודעים מי האדם המדובר אך מפני שהוא חשוב הוא כנראה עדיין נשאר שם.

האם מותר לי לשאול מישהו מי זה האיש או שזה יהיה איסור לשון הרע?

בגלל שחשבתי שזה בכלל לא רלוונטי בשבילי נמנעתי מלשאול מי האיש. אבל זה מאוד מסקרן אותי, מצד שני אני לא חושש שהוא באמת יפגע בי אז אין לי תועלת מהמידע מי זה. בנוסף אני יודע שבקרוב אעזוב את היישוב האם זה משנה להלכה של לון הרע ?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

ברור שלנסות לדעת במי המדובר, זו לשון הרע - 'למהדרין'.

כאשר יש שמועה רעה על אדם - היא משקפת נקודת מבט של שונאיו המפיצים נגדו שמועות. התמונה האמתית הרבה יותר מורכבת. לכן אסור לפתח יחס כלפי אדם לפי שמועות רעות שמופיעות עליו. צריך למנוע כמה שיותר את הפצת השמועות המרושעות הללו.