לקטוף פירות מעץ ששייך לכל השכנים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/04/22 10:30 יא בניסן התשפב

שאלה

שלום וברכה,

בחצר הבניין שלי יש עץ קלמנטינות ששייך לכל דיירי הבניין. בדרך כלל אף אחד מהשכנים לא קוטף אותן, והן נופלות ומתקלקלות. אני מעוניין לקטוף את כולן. שאלתי היא, האם אני צריך לשאול אישית כל שכן ושכן אם הוא רוצה את החלק שלו בפירות (יש בזה טרחה), או שמספיק לתלות פתק בבניין שמי שרוצה קלמנטינות יכול לקבל אצלי, ולהניח שמי שלא פנה אלי מוותר על חלקו?

תשובה

ב"ה

שלום.

בלי להתייחס כעת לשנת השמיטה בהנחה שמדובר על פירות שחנטו לפי טו בשבט תשפ"ב ואין בעיה של קודשת פירות שביעית. הרי שהעץ שייך לכולם והפתרון שנתת שאתה תתלה שלט הוא פתרון מצויין.

ואולי צריך לציין בשלט שאתה מעוניין לקטוף את הפירות כי יתכן שיש שכנים שעצם זה שיש פירות על העץ זה גורם להם נחת רוח למראה משובח ויפה ודווקא כשהפירות על העץ הם נהנים יותר אשר לקטוף אותם .וכאמור שאם תתלתה שלט לפי המעשה ואף אחד לא ימחה בידך הרי אלו שלך.

בתאבון,

עוזיאל אליהו,