לפגום בעיניים בטעות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/11/20 13:30 כב בחשון התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב

כשהולכים ברחוב לפעמים צצה דמות ומתוך אינסטיקט מסתכלים על הדמות כדי לזהות מה עומד מולך ומסתבר שהדמות היא דמות לא צנועה (לפעמים אישה לא צנועה שעוברת מולך, לפעמים שלט, וכו..) וישר כשאני *מזהה* שזאת דמות לא צנועה (לוקח לי איזה חצי שנייה להבין) אז אני מסיר מהר את המבט

רציתי לדעת אם זה נקרא לפגום בעינים כי אין לי כוונה להסתכל על דברים לא צנועים

ורציתי לדעת אם יש לך אולי דרך שזה פחות יקרה כי אני בטוח שיש המון שגם זה קורה להם והם גם צריכים טיפ לגבי העניין

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אדם נותן את הדין על מה שנעשה ברצונו. אתה מדבר על המבט הראשוני - בטרם זיהית שיש כאן מראה לא צנוע. ברגע שאתה מזהה, אתה מפעיל את הרצון שלך ומסלק מבטך.

הואיל וברגע שהרצון שלך מעורב - אתה מסלק את המבט שלך, אין לראות בכך חטא.

אלא אם כן אדם משוטט במקומות, כמו חוף ים מעורב - שבכל כיוון שיפנה מבטו, יפגוש חוסר צניעות.