לעורר קנאה אצל חברות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 29/12/20 13:56 יד בטבת התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני תלמידה בבית הספר, וכמו שאתה יודע, כרגע לומדים מרחוק.

אני משתדלת להשתתף הרבה בשיעורים משתי סיבות:

1. מרגישה רע על המורים שמתמודדים עם מסכים שחורים ואף אחד לא עונה.

2. אכפת לי מהציונים שלי.

יש לי חשש מלמשוך תשומת לב, רגשות רעים, קנאה, ולשון הרע משאר תלמידי הכיתה.

מה לעשות? להשתתף פחות?

או להתעלם? (למרות שאני יודעת שיש רעיון ביהדות שאסור/לא כדאי שיחשבו עלייך רע כי "לשון הרע הורגת שלושה").

תודה מראש.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום

את פועלת נכון, ומגיעה לך הערכה על כך.

אמנם אנחנו מצווים על כך שלא ירכלו עלינו, אבל יש גבול למידת ההימנעות שלנו.

את הגבול צייר הרמח"ל בספר מסילת ישרים, שם הוא חילק בין הנהגות של חסידות לבין מעשים בסיסיים.

בענייני חסידות, כשאחרים מתלחשים על האדם - הוא צריך לחדול מהם, אבל במעשים מעיקר הדין, אפילו אם יצחקו עליו מאחורי הגב - ממשיך בדרך האמת.

לכן לשאלתך - התנהגי בצורה נורמלית. כבדי את המורה והקשיבי בשיעור.

בהצלחה בלימודך!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן