למה העולם הזה קיים?

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 07/01/19 09:17 א בשבט התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב.

רציתי לשאול, שמעתי בהרצאה שה׳ ברא את

העולם מתוך רצון להטיב, שיהיה לו למי לעשות טוב.

ושאלתי את עצמי, למה צריך את העולם הזה בשביל זה? הרי אפשר לעשות לנשמות שלנו טוב גם בלי שנרד לעולם ונעמוד בניסיונות קשים ובהרבה סבל וקושי..

למה לא פשוט נבראנו בגן עדן וה׳ היה מטיב עימנו שם? מה הצורך בעולם הזה?

בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

אם הנשמות היו נבראות ישר בגן עדן, הן היו מרגישות "אוכלי חינם" ומתביישות, וזה עצמו היה פוגע בהנאה שם. (זה נדמה לי המסילת ישרים עצמו מתרץ)

ואם נשאל מדוע ה' ברא בכלל רגש בושה כשמקבלים בלי לתת כלום, ראיתי שבעל הסולם בהקדמתו מתרץ שהרי נשמותינו חצובות מה' יתברך. וממילא שואפות להידמות לו. בהיות שה' לא יכול לקבל אלא רק לתת, שהרי אין לו ממי לקבל, אדם מרגיש גאווה לתת ובושה לקבל. ממילא, אם הנשמה תקבל שכר בלי שום עבודה לפני, היא תתבייש, וממילא ההנאה לא תהיה מושלמת.

חודש טוב ומבורך