למה דווקא גמרא

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 27/10/21 08:59 כא בחשון התשפב

שאלה

למה בישיבות לומדים בעיקר גמרא ובקושי דברים אחרים? גם אם זה הכי חשוב הרי יש עוד דברים חשובים כמו הלכה אמונה שכן לומדים אותם אבל ביחס של כמות הזמן זה ממש כלום. תודה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

יש ללמוד גמרא, הלכה, אמונה ותנ"ך, ולא רק גמרא. בעיקר בראשית הכניסה לעולם הלימודי, בגילאי 18 עד 25.

אם כי השעות הלימודיות של גמרא רבות יותר בשל הצורך להקיף ולהעמיק בים התלמוד. אך אסור שהדבר יגרום להקטנת העיסוק בשאר תחומי התורה.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן