למה אלוהים שלח את הקורונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/01/21 12:27 ו בשבט התשפא

שאלה

למה אלוהים שלח לנו את ווירוס הקורונה ואחר כך גם את המוטציות שלו (בריטית, דרום אפריקנית, ברזילאית ...)? למה הוא נלחם בנו כך משנת 2019 ועד היום?

למה הוא מכריח אותנו לסבול עם מסכות על הפנים, להתרחק האחד מהשני, להיות מובטלים, עניים, מדוכאים וחולים? למה הוא הורג את המבוגרים? למה הוא מדביק הכי הרבה דווקא את החרדים?

האם הוא מעניש אותנו? זה לא יכול להיות, הרי כל האנושות נפגעת מזה, גם הטובים וגם הרעים.

האם הוא מנסה ללמד אותנו או לחנך אותנו או לאתגר אותנו? גם זה לא יכול להיות, יש מספיק צרות ובעיות גם בלי הקורונה שעוד לא התגברנו עליהן.

האם אלוהים הוא טוב ואנחנו בני האדם אשמים בכל הסבל, כי לא שמרנו על ההנחיות? גם זה לא יכול להיות, כי ללא חיסון אי אפשר לחזור לחיים נורמליים גם אם שומרים על כל ההנחיות.

אז למה הוא עושה לנו את זה?

תשובה

שלום וברכה

לפני תשובה, אשמח אם תקראו את:

https://www.facebook.com/RabbiCherlow/posts/2965096480218467

שם כתבתי דברים ממש בתחילת המגפה על הנושא הזה.

ובדרך זו אנחנו יודעים את מה שאנו לא יודעים.

אנחנו לא יודעים לענות על השאלה מפני הקב"ה שלח לנו את הווירוס. בימים שבהם יש נבואה בישראל – זה תפקיד הנביא, והוא המפענח את הפענוח האלוהי של מאורעות שמתרחשים בעולם. אולם כיום אין לנו נביא, ואנחנו לא יודעים לפענח.

לפיכך, כדאי להחליף את השאלה בשאלה אחרת, והיא מה יכולה מגפת הקורונה לחולל בי ?

היא יכולה לחולל בנו ענווה; הכרה כי אין אנו מסוגלים לעשות כל דבר; כי ישנה חשיבות גדולה לקשרים בין בני אדם, והכאב על הבדידות יכול להפוך אותנו לרגישים יותר כלפי הבודדים וכדו'.

כל מה שהדבר יכול לחולל בנו – הוא דבר שאנו יכולים לכוון אותו כלפי הקב"ה.

ואנו נאלצים לחיות בלי להכיר את מאחורי הקלעים של מעשה הקב"ה.

כל טוב, ובריאות ושמחה