ללא נושא

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 10/01/07 13:45 כ בטבת התשסז

שאלה

שלום!

הייתי רוצה לדעת מדוע יש ייסורין בעולם?

מה ה' רוצה שנסבול? הרי הוא אבינו?

והאם אדם שסובל כל יום יקבל על זה שכר?..

תשובה

שלום וברכה
אני אשאל אותך הפוך! אם העולם היה בנוי כך שכל היום מלקקים רק שוקולד ועושים חיים, זה היה מראה שה' אוהב אותנו?
אמנם אף אחד לא מחפש ייסורים, אבל התמונה שאנו רואים מאד חלקית ומצומצמת.
גם אני כאב לפעמים כביכול "מתאכזר" לילדיי, אני מעורר אותם לתפילה כשהם רוצים לישון, אני דורש מהם ללמוד כזהם היו מעדיפים להיות בים, אבל רק זה מה שבונה את אישיותם ואפילו שבמשקפיים שלהם הם ממש לא מבינים זאת כך.
כשהייתי צעיר שרתתי ביחידה מובחרת ועברתי קורס קצינים, הצבא היה אז יותר תובעני מהיום ולא היו הוראות מטכ"ל כל כך חד משמעיות ולפעמים לא ישנו כלל בלילות, אבל ידענו שרק כך נתחשל וניבנה ומי שסבל יותר בסופו של דבר היה חייל וקצין יותר טוב ופחות מפונק.
העולם שלנו אינו מקום שבו "גוזרים את הקופונים", את זה עתידים אנו לעשות שם, כאן אנו עמלים ועומדים בנסיונות וזה עיקר המטרה שלנו כאן והמבחן שלנו וכפי שכתוב "את אשר יאהב ה' יוכיח".
בברכה