ללא נושא

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 26/08/08 10:45 כה באב התשסח

שאלה

מקווה שתוכל לעזור לי לפרש את החלום..חלום מפחיד

,חלמתי שהלכתי לאיבוד..מצאתי את עצמי בחיפה מול ים גועש..גלים חזקים

הלכתי לאיבוד ולא מצאתי דרך לחזור הביתה

מישהי עזרה לי והביאה אותי לאישה אחת שאולי יכולה לעזור לי לחזור הביתה

קיבלתי ממנה מכתב

במכתב רשום שאני יעלה על טרמפ עם מישהו שאני לא מכירה הוא ירדם בדרך ויקרה לי משהו

כל החלום פחדתי למות. המכתב היה מהרב איפרגן(הרנטגן)

תודה..

תשובה

שלום,

אי אפשר לפרש חלום בשלט רחוק. רק אם מי שמנסה לפרש את החלום יכול לשאול את החולם כמה שאלות ושישוחחו ביחד יש אפשרות כלשהי להגיע לפשר העניין.
בכל זאת אנסה לתת לך כמה הצעות שתוכלי בעצמך לנסות לעמוד על חלק ממשמעות החלום.
את צריכה להיות מאוד אמיתי עם עצמך מבלי לתת למחסומים הפנימיים וההתגוננויות הרגילות לעמעם את הראייה הפנימית שלך.
ברור שהחלום קשור לאיזושהי חרדה שבתוכך שאת אולי מדחיקה ולא מוכנה להסתכל עליה פנים בפנים. תנסי לזהות ממה יש לך היום חרדה עמוקה כזאת. ככל הנראה זוהי חרדה כה עמוקה שיש לך ממנה פחד מוות. זה לא חייב להיות מוות פיזי, אלא גם יכול להיות מוות במובן אחר - תחושה שאת לא קיימת או את לא שווה שום דבר או שמישהו יכול לפגוע בך באופן עמוק פיזית או רגשית ולעשות אותך כלא קיים בעינייך או בעיניו (בעיניה).
מצד שני גם ברור שיש בהחלט שורש של תיקון אפשרי למצב. מי יכול להיות זאת שעזרה לך ומי היא האישה שמסרה לך מכתב שיכול לעזור לך מהרב איפרגן? בודאי הוא מהווה סמל של מי שיודע נסתרות ויכול לעזור לך.
שתי הדמויות - זאת שהביאה אותך לאישה, והאישה, הן אולי דמויות אמיתיות בחייך. הן לא חייבות להיות דמויות אנושיות שאת מכירה - אולי כן אולו לא. הן יכולות להיות רק סמלים, מקורות בתוך חייך או בתוך נפשך שבהם את מזהה אפשרות של משהו שיכול לסייע לך לתקן את מקור החרדה. מה הם יכולים להיות?
זהו. מקווה שזה אולי יעזור - העבודה תלויה בך, אף על פי שזה לא פשוט לחולם להבין את חלום עצמו.
אם אפשר לעזור הלאה, תכתבי.
ברכה, דוב ברקוביץ