שאלה
שלום רב
אני בחורה חילונית (מתחזקת מאוד לאחרונה)
אני גרה כרגע בדירה שאני רכשתי את המזוזות בה. אני עוברת לדירה חדשה ולפי הבנתי משאירים את המזוזות בדירה הישנה אם ידוע שיגור בה יהודי. העניין הוא שאני לא יודעת מי יגור בה אבל אני יודעת שעוד 3 חדשים הולכים לשפץ אותה מאוד ואף להחליף משקופים.
אני חושבת שאף אחד לא יגור בה בגלל שבעל הבית לא לחוץ ולא מחפש אף אחד וגם בגלל שבכל מקרה זה יהיה לתקופה קצרה. השאלה שלי היא מה לעשות עם המזוזה. אני גם חוששת שאם יביא שיפוצניק לא יהודי או שלא אכפת הוא עלול לזרוק את המזוזה ביחד עם המשקוף.
אשמח לעצה
תודה רבה
עלמה
תשובה
שלום לך
צריך לשאול את בעל הדירה האם מישהו יכנס לגור שם בינתיים? והאם הוא יקפיד שישמרו את המזוזות או שמבחינתו מחליפים משקופים לחדשים ולא שומרים את הישנים?
לאחר בדיקה זו נראה שמותר לקחת את המזוזות
בכל מקרה גם אם הוא שומר את המזוזות צריך לבקש את סכום עלות המזוזה מהשוכר הבא [שכך ראוי לו לאדם שלא לנצל את הדאגה ההלכתית לרווח על חשבונם של אחרים] אמנם אם לא ירצה לשלם [כגון בטענה שעדיין אינו שומר מצוות] אי אפשר לחייבו
בברכה אייל משה
להלן מקור התשובה מספר פניני הלכה ליקוטים א ולהרחבה עייני בספר באתר ישיבה http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=380