ללא נושא

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/01/08 00:19 כו בטבת התשסח

שאלה

שלום הרב-

במסגרת השרות לאומי שלי נתקלתי בשאלה עם אנשים שדיברתי איתם אז אני פונה אליך אם תוכל לענות לי אני ממש אשמח...

למה גברים צריכים לחבוש כיפה על הראש ולנשים אין מצווה כזאת?

שמעתי המון תשובות (כגון: כדי להראות שאנחנו יהודים... ולזכור שיש משהו מעלנו וכו'..).

תודה רבה

נהורה

תשובה

ב"ה

שלום,

זוהי שאלה קשה ולא פשוטה. יש לחלק את התשובה לשניים:
א. עצם ההליכה בכיפה: אם הכיפה היא סימן הזהות היהודית של הגברים הרי שהחצאית מהווה ביטוי דומה אצל הנשים. בכל מקרה, הכיפה כסמל ליראת שמיים הינה מנהג חסידות שאינו מעיקר ההלכה ומלכתחילה נתקן לגברים ולא לנשים.

ב. לענין ה א י ס ו ר להוציא שם שמיים בגילוי ראש - אינני רואה - מעיקר הדין - סיבה לחילוק בין גברים לנשים למעט מה שנהגו כבר...

והרב עובדיה יוסף פסק שצריכות הנשים לכסות ראשן בעת הוצאת שם ה', כולל רווקות.

בברכה,

שי