ללא נושא

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 01/02/07 16:26 יג בשבט התשסז

שאלה

אני למדתי בישיבה במקסיקו וגנבו לי משם איזה גוי מהישיבה מחשב נייד שהיה מופקד אצל המשגיח והתחייב לשומרו שהוא אחרי עליו כי הוא היה משתמש בו

ואז גנבו אותו ועכשיו הרב שלי רוצה שאני ישאל פזק דים??

ולן הוא כתב את המכתב..........

---------מכתב הרב שלי---------------

בישיבה כאן במקסיקו נגנבו כמה דברים מתוכם מחשב ששיך לאחגד התלמידים וכן מחשב ששיך להנהלת הישיבה וכן 13 אלף דולר כשתפסו את הגנב הצליחו להוציא ממנו מחשב חדש שהיה ברשותו כשהגנב הביא את המחשב הוא אמר שזה תשלום עבור המחשב של תלמיד הישיבה. כעת הנהלת הישיבה טוענת שאין זכות לגנב לומר עבור מי הוא משלם כעת המחשב נמצא ברשות ההנהלה והיא שואלת האם צריכה להביא את המחשב לתלמיד או זכותה לעכב את המחשב כתשלום חלקי מהגניבות?

תשובה

שלום לך,
לפי הוראת ראש הישיבה הרב קרשטיין, המשגיח מחויב לשלם לך את הגנבה, שכן חיובו כמשאיל החייב בגנבה.
ואת"ל שהוא פטור כי נמצא הגנב ,הרי הגנב רוצה להשיב דוקא לך את הגזלה , וממילא הישיבה מחויבת לשלם לך.
לכן המשגיח חייב לשלם , והוא ידון עם הישיבה.
בברכה,
אריאל פריש.