ללא נושא

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 01/02/07 16:32 יג בשבט התשסז

שאלה

אני למדתי בישיבה במקסיקו וגנבו לי משם איזה גוי מהישיבה מחשב נייד שהיה אצל המשגיח והתחייב לשומרו שהוא אחראי עליו כי הוא היה משתמש בו במחשב

ואז גנבו אותו ועכשיו הרב שלי רוצה שאני ישאל פסק דין??

ולרב שלי שהוא גר בחו"ל במקסיקו לא חסר להם כסף....הם עשירים שם

ואני בארץ ישראל אין לי כסף

ולכן הוא כתב את המכתב..........

---------מכתב הרב שלי---------------

בישיבה כאן במקסיקו נגנבו כמה דברים מתוכם מחשב ששיך לאחד התלמידים וכן מחשב ששיך להנהלת הישיבה וכן 13 אלף דולר כשתפסו את הגנב הצליחו להוציא ממנו מחשב חדש שהיה ברשותו כשהגנב הביא את המחשב הוא אמר שזה תשלום עבור המחשב של תלמיד הישיבה. כעת הנהלת הישיבה טוענת שאין זכות לגנב לומר עבור מי הוא משלם כעת המחשב נמצא ברשות ההנהלה והיא שואלת האם צריכה להביא את המחשב לתלמיד או זכותה לעכב את המחשב כתשלום חלקי מהגניבות?

תשובה

אם הישיבה השתמשה במחשב נייד הרי יש לה דין שואל וממילא היא חייבת בתשלום הגניבה,אם היא רק עשתה טובה לשמור אז דינה כש'ח הפטור מגניבה ואז באמת כל נכסי הגנב יחולקו בשווה לכל בעלי הגנבה.
הרב בר-אלי