ללא נושא

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 05/03/07 14:48 טו באדר התשסז

שאלה

לכבוד הרב שלום

עשיתי שירות לאומי בבי"ח לפני כשלוש שנים. היתה אמא של חולה שביקשה שאקבע בשבילה תור לרופא מסוים( עבר זמן ואני בעצמי כבר לא בטוחה שאני זוכרת מה היא רצתה)וזה היה בלתי אפשרי מבחינת העומס והנוהל לעשות מה שרצתה. בפעם השניה שהתקשרה היא דיברה די בצעקות וכבר לא היה לי כוח לשמוע אותה אז אמרתי לה שאני לא יכולה לעזור לה וסגרתי את השיחה, אפשר לומר שאולי טרקתי את השיחה.

אחרי זמן מה היא הגיעה למרפאה וצעקה עלי לפני כולם והאשימה אותי שטרקתי לה את הטלפון. הצוות הגן עלי וגינה את התנהגות האם, אך לא סיפרתי להם שאולי לא הייתי מספיק סבלנית, ושאולי לא הייתי צריכה לסגור את שיחת הטלפון.

לדאבוני הרב אחרי כשנה ביתה של האם נפטרה ממחלה קשה ומאז לא ראיתי את האם. אני לא שוכחת את המקרה הזה,האם עלי לבקש סליחה ? היא בוודאי לא זוכרת את המקרה והיא גם לא זוכרת אותי.האם אוכל לתקן מה שעשיתי?

תשובה

שלום
יישר כח על החרטה שאת מביעה.
אם את מרגישה שאת יכולה ומסוגלת לכך אזי מה טוב, תמיד טוב להרבות אהבה רק יש לודא שאכן האמא יכולה - מבחינה נפשית - לראות אותך , לשוחח עימך וכדומה. כדאי לכן לגשש באופן חשאי מה רצונה של האמא ואז לגשת לכתוב מכתב וכדומה

בברכה
אלישע פיקסלר