ללא נושא

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 02/01/07 15:10 יב בטבת התשסז

שאלה

יש לי 2 שאלות :

1.למה יש בעיה בקשר כזה שלמשל היא בת 16 והוא בן 20 ? רק בגלל שהיא לא מתכוונת להתחתן בשנתיים-3 הקרובות והוא כן?

2.למה אומרים שקשר בגיל 16 עדיף לנתק גם אם חושבים ("שזה-זה-זה")שזה יוביל לחתונה? אפילו במצב של ממש בטוח עדיף לא להשאר בקשר אפילו לא טלפוני?

תשובה

שלום וברכה
קשר בשלב כה מוקדם מכניס את שני בני הזוג למצב כמעט בלתי אפשרי של שמירת מסגרת ההלכה עם הרצון להיות בקשר שיכול ללכת ולהתחזק עם הזמן ולהכניס את הזוג למצוקה מלחמה עצמית וייסורי מצפון גדלים והולכים.
חז"ל ביטאו זאת במילים "אש בנעורת..." שמצביע על עוצמת הסכנה.
לגבי "זה הוא זה", הכל יכול להיות למרות שנקודת המבט בגיל הזה עדין לא ממש מבוגרת ומעמיקה ודווקא קשרים כאלו מגיעים לעיתים למשברים טרם עת, אבל תמיד קשרים יכולים לשוב להתבשל ולהיבנות בשלב מתקדם יותר.
בברכה