ללא נושא

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 31/10/06 02:43 ט בחשון התשסז

שאלה

דחוף!!!!!!!!!!

אני בחור בן 27, הכרתי בחורה לפני שנה וחצי והחלטנו להתחתן, אך ההורים שלי לא רוצים אותה בתור כלה שלהם, והם חושבים שהיא לא בשבילי, אנחנו אוהבים מאוד, לא אומר כי יחסינו מושלמים, כמו לכל בני זוג גם לנו יש מריבות, אך אהבתנו גדולה.הם לא משתפים פעולה ואף גרמו לסיכסוך שיצר ביני לחברתי פרידה ע"י כך שהם משכו את הפגישה שלהם עם ההורים של חברתי, ולא הראו נכונות ורצון להשתתף בהכנותינו לחתונה...

אני כמובן אוהב, מעריך ומכבד אותם, כי אם לא כך הפרידה היתה נמנעת...

שאלתי היא:

האם לשמוע בקולם ולכבדם כהוריי {"כבד את אביך ואמך"} או שמה לעשות כאוות נפשי וללכת עם אהבתי? {"עזב את אביו ואמו ודבק באישתו"} ולהתחתן איתה?????

בבקשה ענו לי בדחיפות, אני חייב תשובות לפני שיהיה מאוחר מדי!

תשובה

שלום
המקרה שלך מפורש בשו"ע ושאר ספרי הלכה שאין חובה לשמוע להורים במקרה כזה ואין כאן חובת כיבוד אב ואם
. אומנם ראוי לעשות זאת עם כמה שפחות חיכוכים . יתכן שברגע שתבהיר להוריך, בנחישות אך בנימוס, שמנוי וגמור עימך לשאת לאישה את הבחורה והם יבינו שזה סופי .יתכן שתתרכך תגובתם. אך כאמור אינך חייב לשמוע ולקבל עמדתם בנושא.

בברכת מזל טוב
אלישע פיקסלר