מכשיר ביואגרונומי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/08/22 16:25 יד באב התשפב

שאלה

אשמח לדעת מה דעת ההלכה על ביואורגונומי

ואסביר: זהו כלי המאפשר חישה של אנרגיות על ידי עיפעוף העיניים, ועל פי החישה, טיפול בשיטה של תנועת הידים או אמירת בקשות, ישנם גם ספרי הדרכה המלמדים את הנושא.

ניתן להרגיש ולטפל כך ללא צורך בנוכחות המטופל וללא צורך במגע.

על ידי זה ניתן לטפל בפציעות, טראומות, פחדים וכו' על ידי טיפול בגורם האנרגטי שגרם לקושי וכך גם הגורם הפיזי יטופל.

אציין שטיפול זה עובד, ראיתי ואני רואה שזה עוזר לאנשים במצוקות שלהם.

אשמח לתשובת הרב, תודה רבה, אוריאל

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אינני מכיר את השיטה הזאת. אבל בעיקרון אנרגיות נמצאות בכל דבר ובודאי בבני אדם (אפשר לקרוא לאנרגיות שמות שונים), ואם משתמשים בזה רק לרפואה אין בכך בעיה הלכתית, כשם שהתירו הפנוזה וכוחות נוספים כשזה בא לרפואה, ובכל דבר רפואה אין דרכי אמורי. אבל אסור להשתמש בכוחות אלו על העתיד רק לצרכי רפואה והחלמה.

אין בדברי אלו איזה הסכמה למכשיר המוזכר ואני רק כותב את הנקודות הבסיסיות ההלכתיות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ