לימוד תורה פרוס על פני היום

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 29/12/20 23:02 יד בטבת התשפא

שאלה

שלום הרב, מקווה ששלומכך טוב.

לאחר חתונתי התחלתי להתחזק ולשמור. רציתי לשאול שתי שאלות ברשותך.

ראשונה - אני משתדל ללמוד תורה באופן פרוס על פני היום, קצת מהלכות לשון הרע, גמרא, תהילים של אותו היום, ורמב"ם (אין בכוונתי להתגאות חס וחלילה, להפך הלימוד הוא להצלחת כל עם ישראל וחזרתם בתשובה של בני משפחתי).

רציתי לדעת האם נכון ללמוד באופן הזה שלכאורה מצטייר כאילו הוא על מנת למלא חללים ריקים ביום, כיוון שהלימוד מתבצע בזמני הפנוי, עניין שמשתנה מיום ליום.

בהנחה והדבר בעל טעם נפגם מהו אופן הלימוד הנכון? האם נכון לקבוע זמן מסויים דווקא?

שניה - האם נכון למעשה להתפלל לחזרתו בתשובה של אדם קרוב? כיוון שיש פה עניין של קטרוג מועט על אותו אדם, כך לפחות נדמה לי.

שלישית - האם שירות ביחידות השתלטות (כדוגמת ימ"מ, גדעונים ודומיהן) נחשב כהתעסקות המצווה. סיימתי את הכשרתי המהנדס אך מוצא עצמי נמשך לכיוון הזה דווקא. לעיסוק בשמירת עם ישראל ותוהה אם מותר לי להתפלל על כך או לבקש שאתקבל לפני לימוד התורה?

קיצרתי מפאת אותם אלה שיתקלו בשאלה ואולי יקראו מהר טקסט לכתחילה ארוך ולא יקבלו תשובה מדוייקת לצורך שלהם.

בברכת יום מקסים וסיעתא דשמיא,

אברהם ברוך.

תשובה

שלום וברכה,

א. חשוב מאוד שאתה מתחזק ומנצל כל רגע פנוי ללמוד תורה, תמשיך כך ותעלה מעלה מעלה.

בכל אופן, יש עניין לקביעות בלימוד התורה, על כן תשתדל שחלק מהלימוד שלך יהיה בזמן קבוע, קצת ביום וקצת בלילה, על מנת שתזכה שיקויים בך הפסוק "והגית בו יומם ולילה".

ב. ראוי ונכון להתפלל על אדם שקרוב אליך שיתחזק ויחזור בתשובה, זו תפילה טובה וראויה להתפלל על כל אדם מעם ישראל.

ג. מצווה גדולה להשתתף ולהיות מחלק מכוחות הביטחון, הפועלים בכל זמן על שמירת עם ישראל וארץ ישראל.

ברכה והצלחה