לימוד עם בחורה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/06/22 23:32 כו בסיון התשפב

שאלה

1 שלום האם מותר לבחורה ללמד גבר חוכמות חולין כגון לשון, מתמטיקה וכו'

2 האם מותר שיגעו בידיים אחד בשני קצת (לא לצורך משהו שאסור) אלא כשלומדים אז מטבע הדברים מעבירים אחד לשני חפצים בידיים ובעניין הזה כמו שקורה במכולת אז הבנתי שאין בעיה כל כך שנותנים עודף ואז הידיים נוגעים קצת בגלל שזה לא לכוונת חיבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אין לבחורה ללמד בחור כל מקצוע שהוא, שהוא מהדברים המרגילים לידי עברה.

ב. בודאי שאין להתיר נגיעה. מה שהתירו בעודף היינו כשאין ברירה, אבל כאן אפשר לקחת בחור שילמד את הנער ואין צורך לקחת בחורה.

ג. שנים רבות הדברים לא היו ברורים, מדוע היהדות מחמירה בנגיעה וקרבה סתמית, אבל היום הדברים ברורים הרבה, כאשר אנו רואים את המציאות שבה אנו חיים, אנו מבינים שאין כל היתר להתקרבות בין המינים.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ