לימוד בזמן אכילה

חדשות כיפה רבני בית הלל 15/11/17 10:59 כו בחשון התשעח

שאלה

האם זה ראוי ללמוד תורה בזמן הארוחה? לא ארוחת שבת בדווקא אלא סתם ארוחה. לשבת עם צלחת וליד ספר לימוד, משנה נניח. האם זה נקרא לא מכובד?

תשובה

שלום וברכה,

כמובן שראוי ללמוד תורה בזמן הארוחה, שהרי הורו לנו חז״ל ששלושה שאכלו על שולחן אחד ולא אמרו דברי תורה, כאילו אכלו מזבחי מתים. וכן אפילו ביחיד.

כמובן, שאם אתה יושב בחברת אנשים, אין זה ראוי ומכובד לשבת עם ספר, וזאת לא מפני כבוד הספר, כי אם מפני כבוד הבריות שיושבות עימך. אלא אם כן, אתם עורכים לימוד משותף כמובן.

אולם, אם אתה יושב לבדך, ובין המנות רוצה לקרא בספר, הרי שהדבר ראוי ואפשרי.

בתיאבון :)

ירחם

הרב ירחם שמשוביץ הוא רב מרבני בית הלל