לימודי משפטים כחלק מלימוד תורה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 13/10/20 09:52 כה בתשרי התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם לימודי משפטים כי שנלמד באקדמיה הרגילה יכול להחשב כלימודי תורה?

שהרי כתוב בצדק תשפוט עמיתך, לא לדבר לשון הרע.

הגם בלימודי משפטים לומד על יושרה אמינות, הגינות ועד ערכים הגונים וטובים.

אני למשל נוהג ללמוד משפטים בשבתות נוסף על למודי תורה.

תשובה

שלום לך,

לימוד תורה הוא לימוד דברי אלוקים חיים שניתנו בסיני הן ישירות והן על ידי חכמי התורה.

יושר הגינות וכד' הם דברים בסיסיים בהם חייב כל בן אנוש ואינם לימוד תורה.

לימוד משפטים, במקרים רבים הם הפוכים מהתורה. לדוגמא: בני אדם קובעים חוקים וקובעים מה מוסרי וכד' ואין זה קשור למה שהקב"ה קבע מה החוקים ומה מוסרי. לעיתים קרובות זה אפילו הפוך וסותר את התורה .

אביא לך דוגמא האם נילמד יושר מחברת גנבים, יתכן שהם מצטיינים בדאגה לחבר ויאבקו למענו וגם יחפו עליו בזמן הגנבה - האם זה יושר ?

סיכום -

לימוד משפטים הוא במקרה הטוב לא היפך התורה, ובודאי לא לימוד תורה

בברכה דוד לוי