לחשוב על חברי ואני אחרי חתונה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 28/12/21 11:40 כד בטבת התשפב

שאלה

שלום רב

אני מתביישת לשאול אבל חייבת, לא רוצה לעשות עבירות!

אם אני מדמיינת סתם במחשבה אותי ואת בעלי *אחרי* החתונה (שאנחנו בזוגיות וכו')

יש בזה איסור? כי אחרי הרהורי עבירה קשים מן העברה אבל להתחתן עם מישהו ואז לנהל איתו חיים וזוגיות זה לא עברה אז יש בזה הרהורי עבירה?

תודה רבה וסליחה .

תשובה

לשואלת שלום,

יהי רצון שתקימי בית נאמן וכשר בישראל. יש הבדל יסודי בין סוגי מחשבות:

מותר לחשוב על הזוגיות שלכם וההתנהלות שלכם כזוג, אך אין להיגרר למחשבות לא צנועות על הקשר האינטימי.

הסיבה לכך היא האיסור "וְלֹֽא תָתוּרוּ אַֽחֲרֵי לְבַבְכֶם וְאַֽחֲרֵי עֵֽינֵיכֶם" שזהו איסור על מחשבת זנות, מחשבות לא צנועות, לדוגמא בהלכה: אין לראות בעלי חיים נזקקים זה לזה. כל ראיה המושכת את לב האדם (סמ"ק סימן ל).

ועוד, אם המחשבות הללו עלולים לגרום לכם לקרבה אסורה כבר עכשיו - עליך להימנע מהן.

בהצלחה רבה