לחץ ויאוש

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 09/10/18 17:17 ל בתשרי התשעט

שאלה

שלום

יש לי חיים טובים בסהכ יש לי חברות,משפחה תומכת ,אני מדריכה בבני עקיבא, מצליחה בלימודים

אני מאוד אוהבת את החיים שלי

אבל אני מפחדת שאני לא יצליח להתמודד עם הכל שהכל יקרוס שאני לא יצליח לשלב הכל

כל זה מכניס אותי ליאוש והיאוש הזה גורם לי לא לרצות לעשות דברים ולהנות

אני אוהבת את כל מה שאני עושה ולא רוצה לוותר על כלום. אני רוצה להתמודד עם הכל ולהתליח בהכל להצליח לשלב אבל אני לא יודעת איך ומה לעשות

אשמח עם תעזור לי להבין איך להתמודד עם הלחץ והיאוש????

תשובה

שלום וברכה,

שאלות כאלו אינן לרב אלא לפסיכולוגית/יועצת בי"ס שמכירים אותך אישית.

להבנתי, באופן כללי ובלי קשר כלל לשאלתך הספציפית (כי, כאמור, אינני מכיר אותך אישית): לפעמים צריך גם לדעת לוותר על חלק מהפעילויות הפחות חשובות לטובת השקט הנפשי ויציבות שאר הפעילויות. גם השקט הנפשי הוא משתנה לא קטן שיש לקחת בחשבון.

זה מזכיר לי את התופעה שיש בחורים בישיבות בגיל העשרה שרוצים ללמוד גם בין הסדרים ולהספיק עוד מסכת ועוד סדר לימוד בנוסף לסדרי הישיבה. ראשית, אשרינו שזה הנוער שלנו ושמה שמעסיק אותו הוא עוד לימוד תורה או עוד עשייה חיובית מעבר לחובה הפורמלית של המוסד. אבל- לפעמים בא הבחור למשגיח לשאול, והמשגיח אומר לו שעדיף שהוא ינוח בצהריים או יעסוק בפעילות פנאי, משום שעודף עומס יפגע בסוף גם בסדרי הלימוד של הישיבה עצמה. לבחור אחר, שזה אולי יותר מתאים לו, יאמר המשגיח שמומלץ שיוסיף על סדרי הישיבה.

באותו אופן- אני מאמין שזה עניין אינדבידואלי, ושרק פסיכולוגית/יועצת שמכירה אותך אישית תוכל להביע בה דעה רצינית.

בכל מקרה מחמם את הלב לראות נוער איכותי שזה מה שמעסיק אותו.

בהצלחה וכל טוב