לחם משנה ביום טוב

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 04/07/22 19:15 ה בתמוז התשפב

שאלה

אם חובה על לחם משנה ביום טוב? ומה המקורות לזה בבקשה ,

תודה מראש ,

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

הטעם לחיוב "לחם משנה" בשבת, נלמד מהסיפור בתורה, שבזמן שבני ישראל היו במדבר והיה יורד להם מן מין השמיים בכל יום, אך בשבת לא היה יורד להם מן, אלא ביום שישי היתה יורדת להם מנה כפולה, שהספיקה להם גם ליום שישי וגם לכבוד השבת. הדעה המקובלת בחז"ל היא, שגם ביום טוב לא ירד לבני ישראל מן מין השמיים והיה יורד בערב יום טוב שתי מנות, כמו בכל יום שישי. על כן על פי הדעה הזו, גם ביום טוב צריך לקחת לחם משנה.

המקורות לחיוב זה הם: המכילתא בפרשת בשלח (סוף פרק ד').

וכן כתב בתשובת הגאונים רבי שרירא גאון- שכך ההלכה הרווחת שבשבת ויום טוב, בוצעין על שתי כיכרות.

וכן כתב מרן השולחן-ערוך בספרו בית- יוסף, בשם הרי"ף והרמב"ם- שצריך לבצוע ביום טוב על שני לחמים, כמו בשבת.

בשורות טובות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן