לחלק את המעשה בין כמה אנשים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/01/21 11:15 ה בשבט התשפא

שאלה

שלום.

זכור לי שיש מקור בתלמוד (בבלי) שבו יש רב שרוצה שעוד רבנים יעשו איתו משהו, כדי לחלק את העונש ביניהם. לא זכור לי מה הדבר שהם רוצים להתחלק בו (התרת נדרים\אשה? בקשת סליחה? התרת איסור?), אבל זכור לי שהביטוי קשור לזה שכל אחד יקבל קצת.

אני לא הצלחתי למצוא את המקור ואת הביטוי, יש סיכוי שמישהו מכם ימצא?

תודה רבה!

תשובה

ב"ה

שלום.

אולי אתה מתכוון לדברי חכמים בתלמוד הבבלי במסכת שבת דף ג שדרשו את הפסוק "מעם הארץ העשותה "

ודרשה זו היא יסדו ועיקרון בפסיקה ההלכתית. אני מעתיק לך את דברי התלמוד "

תניא, רבי אומר: מעם הארץ בעשתה - העושה את כולה ולא העושה את מקצתה, יחיד ועשה אותה - חייב, שנים ועשו אותה - פטורין. איתמר נמי, אמר רבי חייא בר גמדא: נזרקה מפי חבורה ואמרו בעשתה - יחיד שעשאה חייב, שנים שעשאוה פטורין. "

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.