לחכות בסוף תפילת העמידה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 23/07/21 12:53 יד באב התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב, בסיום תפילת עמידה כשממתין לחזרת השליח ציבור, אפשר לשבת או ללכת? ( הכוונה ללכת, בהנחה שאין אדם שמתפלל שעוברים בסביבתו)

,ומה עושים בסוף תפילת עמידה של ערבית שאין אחריה חזרת הש"ץ? ובשבת שיש ברכת מעין שבע של הש"ץ אחרי העמידה?

ואם יצא שמתפלל ביחידות ,בסוף תפילת עמידה יכול מיד ללכת /לשבת, או שצריך לחכות זמן מה?

תשובה

שלום לך,

בבית הכנסת הדרך הנכונה היא להמתין במקום לחזרת הש"ץ או לברכה מעין שבע בלילות שבת, או לקדיש שאחרי תפילת ערבית בחול.

זקן חולה או מי שקשה לו לעמוד - יכול להתיישב בסמוך.

בתפילה בבית - ממתינים במקום כמה שניות 15-30 ואז חוזרים למקום בו התפללת ואח"כ הולכים למקום בו ממשיכים את התפילה.

בברכה דוד לוי