לחיות בתשובה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 20/06/21 07:42 י בתמוז התשפא

שאלה

שלום וברכה,

לאחרונה התחלתי לחשוב על המהות של החיים, על המשמעות, מה אני עושה בעולם ולמה בעצם יש לי להמשיך לחיות עד 120. מה אעשה עד אז בכלל? האם אמשיך לקום וליפול,

היום חלמתי שהעולם נחרב ואני לא ממש יודעת איך עושים תשובה.

אני בלחץ כי אני מנסה להתחזק ולא ממש הולך לי. מצליחה יום אחד וכמובן נופלת...

גם לא יודעת, יש לי כ"כ הרבה במה להתחזק. זה דברים שא"א לוותר עליהם. אני לא יכולה לומר לעצמי אתחיל עם אחד ואמשיך מאוחר יותר באחרים כי מדובר בדברים בסיסיים.

אני מפחדת להמשיך לחיות ומפחדת למות... לא יודעת איך לחיות. כל דבר שאנ ימתחזקת בו מחזיק מעמד לחצי יום בערך.

צריכה עזרה בדחיפות.

אודה לתשובה מה ואיך לעשות.

תודה

תשובה

שלום

התשובה לא מותנית במה שתעמדי או לא תעמדי בו.

התשובה היא קודם כל ובעיקר שינוי הרצון. כלומר שהאדם מתחרט על מה שהיה, מואס ברע ורוצה בכל מאודו להשתנות לטוב.

באופן מעשי, הוא כמובן צריך להתאמץ להוציא את הרצון הזה לפועל ככל שהוא יכול, אבל גם אם לא יצליח בכל תחום, וגם אם יפול בהמשך, וגם אם נראה לו כעת שיש תחומים שבהם הוא לא מסוגל להשתנות באופן מעשי, זה לא משנה את הצורך והיכולת שלו לעשות תשובה בפנימיותו, כלומר ברצונו.

אחרי שאדם עושה תשובה הוא צריך לשמוח בכך מאוד, שהרי הוא עשה שינוי מהותי בדבר כל כך חשוב - הרצון. וגם אם הוא עוד לא תיקן הכל, וגם אם נשאר לו עוד הרבה מה לתקן, אסור שחס וחלילה זה יפגום בשמחה שיש לו על מה שהוא כן שינה כבר. וזה הרבה מאוד.

הקב"ה מאוד שמח בעצם הרצון שלך להשתנות. תשמחי גם את בזה, ותנסי להתקדם באופן מעשי בצורה מדודה ולפי היכולת והכוחות שלך.

אני חושב שמאוד כדאי למצוא מישהי שתלווה אותך בתהליך, מבחינת חיזוק, עצה טובה ואפילו לימוד.

אם את צריכה עזרה למצוא מישהי כזו, מוזמנת לפנות שוב (וגם בכל דבר אחר כמובן)

כל טוב ובהצלחה רבה