להתחזק ולהתקדם בשמירת הברית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/08/22 11:09 יג באב התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב

אני רוצה לשתף אותך במשהו לצערי אני מוציא ‏לפעמים זרע לבטלה והיצר תמיד (רוב הפעמים)

‏ ‏מתבגר עלי ואני נופל בעון פגם הברית החמור עכשיו אחריי זה אני גמור ואני כמה חודשים

מנסה ‏להימנע מעון זה האם יש דרך ‏להתפטר מזה?

שעזרת השם שתשובה של כבודו תיתן השראה

לכול מי שיש לו ניסיון בנושא זה

(תודה רבה גם לאתר שעוזר בכול מני ‏שאלות)

תשובה

בס"ד

שלום רב!

אתה גיבור שבגיבורים. במקום לכאוב את הפעמים המעטות שאתה לא מצליח להתגבר על יצר - תספור את כל הפעמים שאתה מצליח להתגבר על היצר. תראה שאתה מצליח הרבה מאוד.

אתה כותב: "אחרי זה אני גמור" אתה מאוכזב מעצמך, כועס על עצמך, מזלזל בעצמך... כל הרגשות הללו רק מחלישים אותך וגורמים לכך שיותר קשה לך להתמודד עם היצר שעלול להכשיל אותך.

רבי נחמן מלמד אותנו להבין שכל המחשבות הרעות על עצמנו הם בעצת היצר הרע שרוצה להחליש אותנו ומתוך כך להכשיל בעוד עבירה.

לכן תמיד תתמקד בטוב. בימים הנקיים שבהם אתה מצליח. בהזדמנויות שהיצר מנסה להשפיע ואתה מתגבר ומגרש אותו. מתוך כך תראה עצמך חזק ותקיף, גיבור ומכובד.

נכון שלפעמים היצר מצליח להכשיל, תופס אותך ברגע של חולשה... על כך נאמר "שבע יפול צדיק וקם" גם אם אתה נופל זה לא אומר שאתה לא צדיק. גם אם אתה נופל שוב - זה לא אומר שאתה לא צדיק. כי כל עוד בלבך אתה רוצה להיות צדיק ולא ליפול - אתה צדיק.

אל תצפה להתגבר לגמרי על היצר. ציפייה כזאת מכשילה - היא הופכת כל נפילה קטנה לאסון. תציב לעצמך מטרות שאתה מסוגל לעמוד בהם - לפי הכוח שיש לך עכשיו:

יומיים בלי נפילה. או שבוע בלי נפילה. או חודש בלי נפילה - - -

מכאן תתחיל להתקדם לאט לאט:

אם התחלת עם יומיים בלי נפילה - אחרי חודש תתקדם לשלשה ימים בלי נפילה...

אם התחלת עם חודש בלי נפילה - אחרי חודש תוסיף עוד שבוע = חודש ושבוע בלי נפילה...

ככה תתקדם לאט לאט.

גם אם באמצע יש נפילה אחת (או יותר) אל תוותר - תמשיך לסגור את החודש והשבוע - למרות הנפילה האחת...

יש מי שמצליחים להסתלק לגמרי מהיצר בגיל 18 יש בגיל 20 או 22... כל אחד לפי כשרונו ותכונותיו.

חשוב לדעת ששמירת הברית אינה קנה מידה יחיד לצדיקות של אדם: יש עוד מרכיבים רבים כמו: גמילות חסד - לימוד תורה - תפילה... כאשר אתה מתקדם בדברים אחרים, אתה בהחלט יכול לומר לעצמך שאתה מתחזק, גם אם בעניין הברית אינך מצליח להתקדם הרבה.

בהצלחה!