להכשיר מחבת באינדוקציה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 12/12/21 20:33 ח בטבת התשפב

שאלה

שלום,

עברתי לגור בקראוון- אין כאן כלום למעט חשמל (כלומר גז או מקור אחר של אש אינו בנמצא) וחברים מחו"ל שמנסים לעזור שלחו לי מספר מחבתות ברזל וכירת אינדוקציה קטנה.

המחבתות, תוצרת גרמניה, בעת יצורן כוסו בשמן ("תיבול" מחבתות) ואני יוצא מנקודת הנחה שאין מדובר בשמן כשר (בארה"ב יש יצרנים שמפרסמים שהמחבתות שלהן תובלו בשמן כשר).

במצב רגיל הייתי שוטף היטב את המחבתות ועושה ליבון על גבי כיריים גז עוצמתיות, אבל אין לי כאן שום דבר בסגנון...

השאלה היא האם יש לי מה לעשות? האם שטיפת המחבטות והפעלת כירת אינדוקציה לכמה שעות תכשיר אותם?

תודה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום,

יישוב טוב והרבה בריאות.

אם החום של הכיריים מגיע לכך שאם תהפכי את המחבת על הכיריים ותניחי נייר מהצד השני הוא יחרך - אפשר להכשיר בליבון על כיריים חשמליים.

במצב כמו שתיארת אפשר להכשיר את המחבת בהגעלה - הכנסת המחבת לסיר גדול באש מבעבעת.

(מקורות: הגהות מיימוניות הל' מאכלות אסורות יז, ה | רמ”א סימן תנא, ד | ואמנם השו"ע ביו”ד קכא, ד החמיר להכשיר מחבת בליבון, אך כאן מדובר בספק בעצם הבליעה וברמת הבליעה).

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן