לגור ליד אמא

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 11/02/20 08:50 טז בשבט התשפ

שאלה

שלום לך כבוד הרב

אני בת 44 רווקה,גרה מעל ל-15 שנה בשכירות

אבי ז"ל נפטר לפני מס' שנים

ואמי רוצה שאעבור לגור לידה

ביחידת דיור.

עד לא מזמן היו דיירים שגרו ביחידה

אני מאוד מבולבלת ולא יודעת מה לעשות

1. כי שנים אני גרה לבד ,בפרטיות מוחלטת, עצמאית

והתרגלתי לפרטיות הזאת שבעייני פרטיות זה משהו שקשה לי בלעדיו

2. השכונה של הורי יחסית נקראת שכונה דתית

יש לנו בית כנסת ,השכנים שומרי שבת ואני חילונית,לא דתייה

אבל אחת שמאוד מכבדת את הדת ואפילו סוגדת לה

אחרי הכל נולדתי להורים עם ערכים ודת

החששות שלי במעבר הזה שאמי מבקשת ממני לגור לידה

זה שהפרטיות שלי תיגמר.

שאצטרך לכבד את עניין הדת כי הסביבה היא דתית

אמי כבר לא צעירה והדבר שעומד בפני כל החששות שלי

שבגללו אני מבולבלת ולא החלטית

זה שאמי לא צעירה

ועוד כמה שנים אני אצטרך להיות לידה כדי לטפל בה

בינתיים היא בסדר ברוך ה'

אבל אני רבת ניסיון בעניין של כיבוד הורים

והיו מקרים שנאלצתי לא לראות את הבית שלי מס' חודשים כדי לטפל בסבתא שלי ז"ל

לא עברתי לגור עם סבתא, אבל כן הייתי בקרבתה המון ימים ולילות

אני צריכה את עזרתך כבוד הרב בהחלטה לא פשוטה שעומדת בפניי

האם אני צריכה לחזור ולגור עם אמי ולעזוב את כל מה שאני רגילה אליו כבר שנים

שאני עצמי לא דתייה וחייה חיים פרטיים ועצמאים ולהיות עצובה שאני מבטלת את עצמי

ואת אושרי כדי לחזור למקום שאני לא מתחברת אליו מבחינה דתית וגם שלא יהיה לי פרטיות

או שאמשיך לגור כפי שאני רגילה ולהיות שמחה ולבוא כל הזמן לאמי כפי שאני עושה יום יום

מגיעה אליה,עוזרת לה,נמצאת לידה כמה שעות וחוזרת לביתי למקום שאני מאושרת

כיבוד הורים מאוד חשוב לי והדבר היחיד שמבלבל אותי בהחלטה זה הבקשה של אמי שרוצה אותי לידה.

ואני לא רוצה לפגוע בה כי אני מאמינה שגם קשה לה להבין שאני צריכה את הפרטיות שלי

אני מציינת שאחי גר איתה. היא לא לבד..

אשמח לתשובה בנושא הזה כי אני אובדת עצות

תודה רבה

תשובה

מציע שתגשי לאימך ותושחחי איתה באופן גלוי על החששות שלך, ותסבירי לה שברגע שבאמת היא תצטרף אותך את תהיי שם לידה. מאמין שביחד מתוך אהבה תגיעו להחלטה הנכונה