לגבי הנחת תפילין וטלית. מספר שאלות.

חדשות כיפה הרב דוד לוי 29/04/21 16:33 יז באייר התשפא

שאלה

היי, יש לי מס שאלות לגבי תפילין וטלית.

1. אני יודע שכשמניחים תפילין קוראים שמע ישראל + "קדש לי" כול הברכה, עכשיו רציתי לדעת מה קוראים קודם? קדש לי או קריאת שמע?

2. טלית, ברגע שסיימתי לברך עליה, והנחתי אותה על גופי צריך 2 כנפות אחורה 2 כנפות קדימה או כול הטלית מקדימה?

3. כשאני מברך על תפילין ועל הטלית שעליי, לכסות תפילין של ראש עם הטלית או לא?

4. רוצה להגיד תודה רבה על המענה שלכם אתם מאוד עוזרים.

תשובה

שלום לך,

1. קריאת שמע עם התפילין זו חובה. ובד"כ קוראים אותה כחלק מהתפילה.

קריאת פרשת קדש עם התפילין זה מנהג. מי שעתיד להתפלל עם התפילין ולומר איתם קריאת שמע וברכותיה , יקרא פרשת קדש לפני התפילה.

מי שרק מניח תפילין ואינו מתפלל איתם - עליו לקרוא קודם כל קריאת שמע שהיא חובה ואחר כך , אם ירצה, יוסיף ויקרא את פרשת קדש.

2. במשך כל הזמן הטלית מונחת כאשר שתי כנפות מקדימה ושתים מאחורה.

בד"כ מיד לאחר הברכה מתעטפים כך ש 4 כנפות מקדימה, ולאחר מספר שניות מעבירים 2 אחורה.

3. אין צורך.

4. בשמחה. ניתן גם להתקשר אלי הביתה 98987548 0

דוד לוי