לבקש אישור מחלה נוסף אחרי לידה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 06/01/22 16:03 ד בשבט התשפב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

אישה אחרי לידה, שעומדת להסתיים לה חופשת הלידה בתשלום מהמדינה (15 שבועות מהלידה) - האישה מותשת, עייפה מאוד, ערה הרבה בלילה ומניקה את התינוק. חשה שהיא זקוקה לעוד מנוחה לפני שתחזור לעבוד. היא אף מעט מדוכדכת.

האם האישה יכולה לבקש מהרופא שלה חופשת מחלה למשך כחודש כדי לנוח עוד קצת ולטפל בילד?

היו אנשים שאמרו שזה בסדר גמור לעשות את זה, והיו אנשים שטענו שזה גזל. האומנם?

מה דעת ההלכה בנידון? הרי באישור מחלה מה שהרופא כותב זה "מומלץ על *מנוחה* מתאריך... עד תאריך...".

תודה רבה

תשובה

לשואלת שלום, ראשית נברכך ברפואה שלמה ובריאות איתנה.

לגופו של עניין אין שום בעיה לבקש מהרופא לבדוק אותך לעניין אישור מחלה.

ההחלטה בסופו של דבר היא של הרופא, והוא יכריע אם להמליץ או לא בהינתן המידע הרפואי.

מובן שאסור לשקר או לשנות במסירת המידע ולומר רק את האמת.

בהצלחה רבה, בשורות טובות!