לבוש בזוגיות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/10/21 07:50 יח בחשון התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

התחלתי לצאת עם מישהו לפני חודש ועלה בנינו נושא הלבוש.

אני מאוד צנועה באישיות שלי ובחיצוניות, אבל אני הולכת עם מכנסיים...

וכשאנחנו מדברים על זה, הוא אומר שהוא לא מסתכל על לבוש ומוסיף ואומר חד משמעית

שהיה רוצה מישהי שלובשת חצאיות.

אני פוחדת מאוד שלנושא הזה יהיה בעיה בעתיד, ויתפוס חלק גדול מהקשר.

אני לא רואה את עצמי מוותרת על מכנסיים.

השאלה, האם באמת ניתן להחזיק קשר לחתונה בידיעה שהצד השני סוג של מתפשר/מוותר על הערכים שאיתם הוא גדל?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

הבה נתחיל מהתחלה:

לדבקות איש ואשתו יש ליבה. הליבה היא ההתקשרות הנפשית ביניהם, ההתגברות המשותפת על "לא טוב היות האדם לבדו", והרצון המשותף שלהם לעזוב "איש את אביו ואת אמו" ולהידבק האחד בשני.

סוד הדבקות הזו אינו ידוע. אפילו שלמה המלך אמר: "שְׁלשָׁה הֵמָּה נִפְלְאוּ מִמֶּנִּי וְאַרְבָּעָה לֹא יְדַעְתִּים... וְדֶרֶךְ גֶּבֶר בְּעַלְמָה". זהו הסוד הפנימי המתרחש בעולמנו. הוא נוצר מאין ספור מרכיבים, אך הוא היסוד של הכל.

האם יש נישואין כשזה לא קיים ? בוודאי. חלק ממקימי הזוגיות מוותרים על כך, והנישואין דומים יותר לעסקה, בה שני הצדדים עושים את החשבון שלהם. בנישואין אלה יש חולשה מסוימת, אולם לעתים היא עדיפה על פני החולשה להיוותר לבד. בעבר זה היה הרבה יותר נפוץ, וכל הלומד (לדוגמה) מסכת כתובות מתרשם מאוד מעובדה זו. כיום – פחות. האם טוב הדבר או רע ? נראה שהטוב בכך הוא הרבה יותר גדול, אבל כמו לכל טוב – יש גם לזה צללים.

ולכיוון ההפוך – האם כשהליבה הזו קיימת, מוותרים על כל הדברים האחרים ?

גם כאן, אפשר. יש כאלה שכן, וגם כאן שלמה המלך ע"ה מלמד אותנו כמה דברים: " שִׂנְאָה תְּעוֹרֵר מְדָנִים, וְעַל כָּל פְּשָׁעִים תְּכַסֶּה אַהֲבָה", לאמור: אבל גם כאן יש הרבה מאוד מכשולים אפשריים, למן העובדה שמנקודה מסוימת ה'פשעים' יגברו והאהבה תכבה, ועד העובדה שאדם אינו רוצה למכור את ערכיו. אך כמובן ביסודו של דבר – כשהליבה קיימת הדברים עוצמתיים הרבה יותר.

מה אפוא עושים ?

עומדות בפניכם אפשרויות רבות מאוד, וזה נושא לשיחה זוגית ביניכם. ממש מקצה עד קצה.

מהקצה של החלטה להיפרד – שכן הוא לא יצליח להתגבר על אכזבתו, ואת לא מתכוונת להפסיק ללבוש מכנסיים, שכן גם לך צפויה אכזבה ממה שנאלצת לעשות.

ועד הקצה השני – למצוא דרך שבה שניכם תעניקו לליבת הזוגיות את חובת הבכורה, ותמצאו דרך להביא לידי ביטוי את הכל: את ההכרה שלו שלבישת המכנסיים שלך היא עניין שלך; את ההכרעה של שניכם שלא מדובר ב'ערכים' הנמצאים בקצה העליון של עולמה של תורה, אלא בנושא הלכתי שיש בו גם דעות מקילות בנושא מכנסיים של נשים – לנשים (כדי להסיר ספק, תוכלי לראות לאורך עשרות תשובות שאני סובר שלכתחילה אין ללכת עם מכנסיים); את ההכרה של שניכם שחלק בלתי נפרד מהזוגיות שלכם תהיה התקדמות מתמדת באהבת תורה, יראת שמיים, שמירת הלכה והתקרבות לריבונו של עולם, ותעשו את זה באין ספור תחומים שניתן להתקדם בהם; את היכולת שלו להכיר בצניעות הרבה שאת חותרת אליה; את היכולת שלך להבין את מצוקתו, אך גם את החלטתו להמשיך את הקשר ביניכם, ועוד ועוד.

זו ההכרעה שלכם. האם היא אפשרית ? בוודאי. כמעט כל הזוגות בעולם חיים כך.

כל טוב ובשרי לנו שמחות