כשרות

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 05/07/17 18:54 יא בתמוז התשעז

שאלה

שלום רב

היום ניגשתי לעשות כלים שהיו בכיור בשרי. לאחר ששטפתי כמה צלחות עם הבפוג הבשרי ראיתי ש2 צלחות מסוג קורנינג היו חלביות.

בני המשפחה לא זכרו מה אכלו בהם...אני מניחה או שאכלו בהם שניצל פרווה שחומם במיקרוגל המשמש לחלבי. או שאכלו בהם בשרי קר כמו פסטרמה או שאכלו דג חם שנאפה בתנור בשרי (אבל איני בטוחה)

בכיור היו בנוסף

צלחות קורנינג בשריות

צלחת דנבי שנדמה לי שזה חרס/ קרמיקה

וכן סכום בשרי

מה דינם של הכלים השונים

תשובה

אין בעיה.

הרחבה:

כיוון שלא אכלו בשרי חם, וגם ישנה שיטה שמחשיבה את הכלים לכלי זכוכית שאינן בולעים וניתן לצרף את הדעה הזו לספק ספיקא

בברכה

יוגב כהן

הר ברכה