כשרות לק ג'ל

חדשות כיפה רבני כושרות 07/04/21 18:17 כה בניסן התשפא

שאלה

בס"ד

שלום וברכה! רציתי לברר בעניין מסויים שעלה לי בפסח.. אני מאמינה שאין בזה שום איסור ואפילו עניין, אבל בכל זאת מעדיפה לפקוח את העיניים על זה.

בשנים האחרונות נהיתה אופנה מאוד נחמדה בקירבנו הנשים לעשות לק בציפורניים שנשאר למשך כחודש, זה נקרא לק ג'ל, אני עושה לעצמי, ואני גם עושה להמון נשים שמגיעות אלי.

אבל יצא לי לחשוב, שהציפורניים שלנו- במיוחד בתור אימהות, נוגעות במיני אוכלים, בשרי וחלבי גם כשהם חמים. השאלה היא האם יש לזה משמעות, האם יכל להיות שזה חומר שבולע ולכן יכל להוות איסור כזה /אחר לגבי הכשרות בין חלבי- בשרי וכו'..?

תשובה

שלום וברכה

נהוג שלא לגעת במאכלים כשהיד סולדת בהם.

בפסח יש להקפיד יותר שלא לגעת במאכלים רותחים כאלה.

בשאר השנה אין כל חשש מפני ש'סתם כלים אינם בני יומן'.

בברכה

יצחק דביר