כשרות לוויטמין D

חדשות כיפה רבני כושרות 09/09/21 17:21 ג בתשרי התשפב

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב!

רציתי לשאול שאלה בנוגע לכשרות וויטמין D במוצר שרציתי לקנות בחו״ל.

המוצר הוא אבקה שאמורים להוסיף אליה מים ונוצר לך משקה אנרגיה עם ערכים בריאים וללא סוכר זה למה התעניינתי בו.

אז נכנסתי לאתר של החברה (https://beyondnrg.com) ופניתי לתמיכה שלהם במטרה לבדוק האם המוצר כשר.

ענה לי אדם נחמד ואמר לי שהוא לא מבין גדול בכשרויות והוא יספק לי כל מה שהוא יודע ואם אני רוצה הוא יפנה את השאלה שלי לצוות החוקרים של המוצר שמפתחים את הרכיבים.

הוא אמר לי שלפי מה שהוא יודע כל הרכיבים במוצר באים אך ורק מהצומח חוץ מהוויטמין D שהוא בא מצמר של כבשים.

וזה למה המוצר צמחוני ולא טבעוני. עכשיו חשבתי שאולי בגלל שזה מגיע מהצמר ואין בעיקרון קשר לבשר של החיה וגם כיוון שזאת חיה כשרה אולי יהיה אפשר לצרוך את זה אבל אני לא באמת יודע לכן באתי לכאן.

השאלה שלי אם יהיה אפשר לצרוך את המוצר או לא?

תודה מראש ושנה טובה!

תשובה

שלום וברכה

אין בעיה עם הצמר

אך צריך להכיר את כל רכיבי המוצר ואת דרך הייצור.

היות המוצר צמחוני אינה מעידה על כשרותו. לדוגמה: יין הוא צמחוני, ותוצרי יין נחשבים כיין נסך.

כמו כן כל מוצר שמבושל על ידי גוי נחשב לבישול גוי למרות שהוא איננו מן החי.

למעשה בשביל לדעת שהמוצר כשר צריך שמישהו ישגיח עליו.

בברכה

יצחק דביר