כשרות כלים

חדשות כיפה רבני בית הלל 23/01/18 18:09 ז בשבט התשעח

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה.

באחרונה נמכת ברשת איקאה צלחת זכוכית מחוסמת לבנה (לא חלבית אלא צבעונית). אשמח לדעת הרב באם הצלחת נחשבת לזכוכית לצורך שימוש בסט לבשרי וחלבי (כמובן שלא ביחד, אלא לאחר שטיפת כלים) לדעת פוסקי עדות המזרח.

הורי ארוסי חילוניים והם רוצים לקנות את הצלחת לשבתות שנתארח אצלם כדי שנוכל לעשות שבת כהלכתה. חשוב לי לשמור על הלכות הכשרות אולם אינני רוצה להחמיר עליהם מנהג אשכנז ואינני בקיאה במנהג עדות המזרח.

תודה מראש

ושבת שלום ומבורך

יסמין

תשובה

יסמין, שלום וברכה.

כמו שידוע לך, הספרדים פוסקים כרב יוסף קארו (שולחן ערוך אורח חיים סימן תנא סעיף כו) שניתן להשתמש באותו כלי זכוכית לבשר ולחלב אחרי שטופה. פוסקי ספרד בזמנינו יישמו את הפסק גם למקרים של זכוכית מחוסמת. גם אשכנזים יכולים להקל כשמדובר בשמירת יחסים טובים עם קרובים חילונים.

כל טוב, יצחק בלאו

הרב יצחק בלאו הוא רב מרבני בית הלל