כשרות ירקות קפואים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/01/22 10:01 כו בשבט התשפב

שאלה

שלום רב,

אשמח לדעת מה דינם של ירקות קפואים מבחינת חרקים - יש כשרות של בית יוסף לפסח עם הכיתוב "יש לבדוק לפני השימוש", וכן כשרות בד"ץ "לא כולל פסח". מתחת מצויין "ראוי לבדוק לפני השימוש".

אם כן האם חובה לבדוק בכל מקרה או שלפי גישות מסוימות? אציין שראיתי שהשיבו כאן באתר שאריזה שיש עליה בד"צ שכתוב עליו לימות השנה בלבד, הדבר מעיד שהיא נקיה מחרקים.

כמו כן, מה דין תבשיל עם ירקות כאלה שהתבשל ע"י ההורים ללא בדיקה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כשיש כיתוב יש לבדוק לפני השמוש, הכוונה שזה לא נקי לגמרי, זה כנראה ברמת כשר אבל הרוצה להדר לא יאכל.

כשיש בדצ"ץ וכתוב ראוי לבדוק, יש לפנות לבד"ץ לברר כיצד בודקים.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ