כשרות טוסטר לוחץ

חדשות כיפה רבני כושרות 07/05/21 02:22 כה באייר התשפא

שאלה

שלום - יש לי טוסטר משלושים (טוסטר לוחץ) שלפני שנתיים שמתי בו פעם אחת כריך בשרי עטוף בנייר (לא היה מגע ישיר בין הכריך לפלטות של הטוסטר) לא השתמשנו בטוסטר מאז וכעת אני רוצה להפוך את הטוסטר לחלבי. האם זה אפשרי?

תודה

תשובה

שלום וברכה

אינני מבין

אם הטוסטר היה חלבי בשעה ששמתם בו את הכריך הבשרי, צריך לבדוק באיזו צורה בדיוק הנחתם אותו כדי לדעת האם ניתן להכשיר את הטוסטר וכיצד.

אם הטוסטר היה פרווה, והנחתם בו בשרי, במידה והוא נקי לחלוטין ניתן להפוך אותו לחלבי על ידי חימום המכשיר כשהוא סגור למשך שעה.

הדבר אמור לשיטת הספרדים בלבד, אך אשכנזים אינם מעבירים כלים מבשרי לחלבי ולהיפך.

בברכה

יצחק דביר