כשרות וחינוך

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 20/06/21 01:40 י בתמוז התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

אנחנו בית ששומר מסורת וגרים ביישוב חילוני. ילדיי בני 8,7,3 מתארחים לעיתים אצל חברים.

נושא הכשרות מאוד חזק אלינו יש הפרדה ברורה בין בשר לחלב גם בכלים בבית. והשיח מאוד ברור מול הילדים.

אך כאשר הם מתארחים אצל חברים מרערננת להם כל פעם מחדש לא לאכול דברים על מנת שלא יחטאו. אך כמו כל הילדים הם סקרים גם לגבי מאכלים וכן אוכלים מה שמוגש להם.

כיצד ניתן להנגיש להם וללמד אותם את נושא הכשרות, את ההפרדה בין בשר וחלב (בעיקר)

אודה על תשובתך

תודה

תשובה

לשואלת שלום,

הדרך הטובה ביותר היא ללמוד יחד עם הגדולים את ההלכות בשילוב סיפורים ומקרים. לקבוע לכך זמן במהלך השבוע או בשבת. אני ממליץ על הספר "ואכלת ושבעת" של הרב אלישיב קנוהל. הוא כתוב בצורה בהירה ועכשווית. (אמנם, עלייך לברור אילו פרקים ללמוד, כדי לא להלאות).

בנוסף, אולי לשקול לעבור לסביבה אחרת שתהיה טבעית יותר עבור הילדים הרכים.

בשורות טובות.