כשרות (המשך)

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/05/21 05:41 ב בסיון התשפא

שאלה

שלום רב

כבוד הרב השיב לי בראשון שעבר על החששות בנוגע לשאלה האם בשר שקניתי בפסח היה מוכשר...שאלתי לגבי הסירים. אבקש מעט

לדייק ולהוסיף

1. לגבי סיר אחד יש יותר וודאות שהשתמשתי כשטיגנתי את הסיר מצדדיו ובישלתי במים פחות וודאות באיזה סיר בשלתי ברוטב

2. בבדיקה שעוד החלה ל פני שהרב השיב הוצאנו את החשבונית מתאריך הקניה (מקווה שלא מתבלבלת כי קניתי עוד כמה םעמים) בחשבונית שקניתי עולה בוודאות שזה היה צלי כתף והמשגיח אישר,שזה חייב היה להיות חלק חול ומוכשר.

(רק פתאום חוששת אולי זה היה בקניה אחרת שלא הוצאתי את החשבונית שלה...אבל נראה לי שזה כן מה שהוצאתי בקניה של ערב חג.)

תודה

תשובה

שלום וברכה

לאור מה שכתבת לגבי החשבונית – אין שום צורך לחשוש חששות, כי גם אם יש יותר וודאות לגבי סיר מסוים - עדיין אין כל בסיס ליצירת ספקות שאינם מחויבים על פי ההלכה.

כל טוב