כשרות בפסח

חדשות כיפה רבני כושרות 02/04/21 18:23 כ בניסן התשפא

שאלה

שלום רב,

במהלך חול המועד אחד מבני משפחתי הניח פטרוזיליה על מסננת של ירקות שעוזרת בשטיפה שלהם. המסננת היא בשימוש כל השנה והיו כמה פעמים שנגע בה קמח משום שהיא ליד המסננות של הקמח.

1. מה דין האוכל שהפטרוזיליה נמצאת בו?

2. האם הסיר בו בושל המאכל אסור?

3. האם זה נחשב חמץ?

לי אין מושג אם היה שם קמח באותו הרגע. אבל בעבר בוודאות היה. למרות שהתרעתי בפני בן משפחתי הוא לא לקח אותי ברצינות אולי כי אני תמיד מעיר על סוגיות כאלה.

אשמח לתשובה מהירה!

תודה וחג שמח.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אם לא ידוע שהיה עליה קמח באותה שעה אין לאסור.

שבת שלום וחג שמח

יצחק דביר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן