כשרות בפסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/03/21 16:33 טז בניסן התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לנו שכן שמוכר את החמץ כל שנה בעבור אילני חסד. הייתה לי בבית בירה שאני קיבלתי ואימי שמה אותה בארגז של השכן למכירת חמץ, האם מותר לעשות כך בפסח גם בחמץ גמור?

שאלה נוספת, אנחנו לא אוכלים קניות בד"כ בפסח, אך אימי קנתה צ'יפס שכתוב עליו לאורחי קטניות ואפתה אותו בטןסטר אובן של פסח, האם מותר לי לאכול ממה שנאפה בטוסטר אובן זה (מאכל אחר ללא קטניות).

הבעיה היא שהיא אפתה את האוכל ללא מכסה לתבנית כסף. המון תודה וחג כשר ושמח

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אמנם לא מקובל שאנשים פרטיים ימכרו חמץ גמור. אבל מה שנמכר - נמכר כדין. מותר לשתות מהבירה הזאת אחרי פסח.

אדמו"רי חב"ד נהגו במפורש למכור גם חמץ גמור לגוי, כנראה מפני שבזה מדגישים כי המכירה איננה סתם 'הערמה' אלא מכירה גמורה ושלמה.

בעניין הטוסטר אובן: אחרי 24 שעות, אפשר לאכול מאפים שנאפו בו.